امضاء قرارداد همکاری های علمی و تحقیقاتی بین مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام و دانشگاه پوترای کوالالامپور مالزی
امتیاز:
قرارداد همکاری های علمی و تحقیقاتی بین دانشگاه علوم پزشکی ایلام و دانشگاه پوترای کوالالامپور مالزی با حضور استاندار ایلام، مسئولان دانشگاه و هیات هایی از طرفین امضاء شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش، در ابتدای اجلاس بین هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام و دانشگاه پوترای کوالالامپور مالزی، دکتر علی دل پیشه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت محمد(ص)، ولادت امام جعفر صادق(ع)، هفته وحدت و همچنین خیر مقدم به استاندار ایلام و هیئت رئیسه دانشگاه پوترای کوالالامپور مالزی اظهار کرد: هیئت کشور مالزی به سرپرستی پروفسور داتین پادوکا اینی رئیس دانشگاه پوترای کشورمالزی به دعوت دانشگاه علوم پزشکی به استان ایلام سفر نموده اند که هدف از این سفر تعمیق روابط بین دو کشور از نظر علمی، آموزشی و پزشکی است.
وی ادامه داد: در این سفر هیات مالزیایی از امکانات دانشگاه علوم پزشکی ایلام، بیمارستانها، فضای آموزشی دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی استان بازدید خواهد نمود و قرارداد همکاری های مشترک بین دو کشور از نظر تبادل استاد و دانشجو و همچنین از نظر پروژه های دکترا و کارشناسی ارشد امضا خواهد شد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی در سایه رهبری داهیانه امام راحل و حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) گسترش روابط سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی با کشورهای اسلامی میباشد و ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر روحانی نیز تاکید ویژه ای بر توسعه روابط علمی، آموزشی و پزشکی با کشورهای پیشرفته و مخصوصاً کشورهای اسلامی دارد.
دکتر دل پیشه با بیان گزارشی از امکانات، تجهیزات، نیروی انسانی و سرمایه های دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: امیدواریم با امضای این قرارداد بتوانیم همکاری های گسترده ای بین دو دانشگاه در آینده شاهد باشیم و اساتید دانشگاه مالزیایی بتوانند با دانشجویان ایرانی پروژه های مشترک داشته باشند و متقابلاً نیز اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در کشور مالزی به تربیت دانشجو بپردازند و این همکاری ها بیش از پیش گسترش یابد.
در ادامه این اجلاس نیز استاندار ایلام نیز ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت محمد(ص) و ولادت امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت و همچنین خیر مقدم به هیات مالزیایی به استان ایلام اظهار کرد: استقبال از علم و توسعه و علما و دانشمندان از نظر مردم ایران بالاترین ارزش را دارد و به تمدن بزرگ کشورهای آسیایی که مهد تمدن بشری و مهد تمدن ادیان الهی بوده اند، افتخار میکنیم.
قاسم سلیمانی افزود: ایران اسلامی از کشورهای با پیشینه علمی برتر و مرجع علوم پایه در دورههای گذشته بوده و دانشمندان بزرگ ایران امثال بوعلی سینا و زکریای رازی و آثار علمی دانشمندان این کشور مدتها مرجع تحقیقات و پژوهش ها در دانشگاه های اروپایی بوده اند.
وی بیان کرد: قرن ۱۶ میلادی، جهش علمی در اروپا نتایجی شامل نتیجه گسترش علم در اروپا و گسترش استعمار در کشورهای آسیایی و آفریقایی و جهان سوم را در پی داشت که حاصل این امر استعمار و عقب در کشورهای آسیایی و اسلامی شد.
استاندار ایلام در ادامه گفت: اما در این میان نیز انقلابهای بزرگ اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در آسیا به خصوص انقلاب مشروطیت و انقلاب اسلامی در ایران باعث تحولات عظیم علمی شده به طوری که امروزه شاهد تحولات عظیم علمی در مقوله های انرژی های نو، انرژی هسته ای و پزشکی در کشور هستیم که از جمله پیشرفتهای پزشکی، شامل مهار کامل مرگ و میر مادران، پیشگیری کامل از بیماریهای واگیر و اجرای مطلوب طرح تحول نظام سلامت در کشور می توان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت و ارتقاء بهداشت و درمان یک انقلاب در علوم پزشکی و خدمات رسانی به مردم در کشور به وجود آورده، بیان کرد: امروزه با افتخار می توان گفت که کشور ما در پیشگیری از بیماریهای واگیر و سلامت مادران و کودکان یکی از کشورهای بسیار پیشرو در جهان است.
سلیمانی در پایان سخنان خود تصریح کرد: امید است حضور هیات بلند مرتبه علمی از کشور دوست و برادر مالزی در استان ایلام باعث توسعه همه جانبه روابط علمی بین استان ایلام و ایران با کشور مالزی باشد.
رئیس دانشگاه پوترای کوالالامپور مالزی نیز به عنوان دیگر سخنران این اجلاس ضمن تقدیر از میزبانی شایسته دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار کرد: هدف از سفر به کشور ایران و استان ایلام، ارتقاء آموزش بین پژوهشگران و محققان و همکاریهای دوجانبه ایران و مالزی در این زمینه ها می باشد.
پروفسور داتین پادوکا اینی افزود: ایران کشوری دارای محققان و پژوهشگران بسیار زیاد است که نام آنان در تاریخ این کشور می درخشد. این محققان بزرگ هم در جهان و هم در کشور مالزی بسیار شناخته شده هستند به طوری که در وزارت علوم کشور مالزی یکی از سالن جلسات به نام ابن سینا نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: تعداد محققان در جهان اسلام یک روند رو به پیشرفت دارد و یکی از نشانههای این پیشرفت، جشنواره محققین در کشورهای اسلامی است که خوشبختانه امسال یکی از محققین برگزیده در این جشنواره ایرانی بوده است.
رئیس دانشگاه پوترای کوالالامپور مالزی با اشاره به اینکه هم اکنون در این دانشگاه 1500 دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل هسند، گفت: با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های دوطرف میتوانیم یک همکاری علمی بسیار خوب بین دو کشور داشته باشیم و از ظرفیت و توان محققان دو طرف برای پیشرفت و توسعه و قدرتمند بودند دانشگاه بهرهمند شویم.
در ادامه این اجلاس نیز مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام و دانشگاه پوترای کوالالامپور مالزی ضمن پخش کلیپ هایی از امکانات و ظرفیت های موجود، به بیان دیدگاهها، نقطه نظرات و زمینه های همکاری های دوجانبه علمی، آموزشی و تحقیقاتی پرداختند.